BokInfo voor bezoekers

Voor de 26e keer mogen we het bokbier spektakel organiseren in de prachtige binnenstad van Zutphen. Het feit dat de bokbiermarkt op zo’n historische plek kan plaatsvinden, vinden we uniek en het draagt volgens ons ook bij aan de sfeer die bij de Bokbierdag hoort.

Maar duizenden mensen in de binnenstad betekent ook dat er huisregels en afspraken gemaakt moeten worden en dat er op toegezien wordt dat de bezoekers zich daar aan houden.

Fietsenstalling.

Wie ooit met een bokbiertje in de hand over de markt heeft gelopen terwijl er een mensenmassa aan het dansen en proosten is, weet dat je daar niet met de fiets (aan de hand) doorheen kan. Op meerdere plekken aan de rand van de binnenstad worden fietsenstallingen gecreëerd waar je je fiets prima kwijt kan. Zo loop je ook minder snel het risico dat je aan het einde van de dag geen flauw idee meer hebt waar je je stalen ros ook alweer geparkeerd hebt.

Kranen open, kranen dicht.

Om 12:00 uur gaan de tapkranen open en kan iedereen (bok)bier, wijn en frisdrank bestellen en een lekker snelle warme hap kopen en is de Bokbierdag officieel van start gegaan. Omstreeks 18.45 uur geeft het barpersoneel aan dat de laatste ronde is ingegaan en om 19.00 uur worden de bierkranen weer dichtgedraaid.

Er wordt betaald met munten, deze zijn 2,- per stuk. Deze zijn te koop op verschillende plaatsen in de stad. Klik HIER om de plattegrond te bekijken. Munten kunnen met pin betaald worden bij alle automaten. Op enkele plaatsen is contant betalen ook mogelijk.

Toiletgebruik.

Er zijn meerdere toiletgebouwen in de binnenstad, deze toiletten worden schoongehouden door schoonmaakbedrijf van der Ploeg. Geen reden dus om te gaan wildplassen tegen de gevels van de binnenstadbewoners of –ondernemers. Dat kan je ook nog eens een boete van €140,- opleveren, dus je kan het sowieso maar beter uit je hoofd laten, anders wordt je bier wel erg duur betaald.

Bij de EHBO-post is een toilet ingericht voor rolstoelgebruikers.

Zakkenrollers.

Helaas komen er niet alleen gezellige mensen op de Bokbierdag af, ook zakkenrollers zijn dol op grote mensenmassa’s. Let daarom extra goed op je spullen en neem zo min mogelijk contant geld mee, bij de munten-automaten kan gepind worden.

NIX18.

Er wordt geen alcohol verkocht aan jongeren onder de 18 jaar.

Sinds het ingaan van de alcoholwet op 1 juli 2021 is ook het doorgeven van alcohol aan een minderjarige niet toegestaan.

Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Zowel op straat als op andere plekken toegankelijk voor het publiek. Bijvoorbeeld in een café, winkelcentrum, stationshal of park of tijdens deze Bokbierdag.