BokZorgboerderij pakt bokbierglazen in voor spaaractie

Het is een drukte van jewelste op Werk- en Zorgboerderij Cortenoever. Hier starten ze zo met het inpakken van maar liefst 1000 bokbierdoosjes voor de spaaractie in aanloop naar de Nationale Bokbierdag in Zutphen.

Zodra de eerste lege doosjes op tafel komen, begint Mark ze meteen te vullen waarna Auke ze dichtvouwt. Dat het harde werkers zijn op de boerderij in Brummen is duidelijk. In de keuken staat een ploeg ijverig doosjes in elkaar te vouwen en in de ruimte ernaast worden deze gevuld met een bokbierglas en een actiekaartje of een waardebon.

De vaart zit er al meteen goed in en dat is maar goed ook, maar liefst duizend doosjes zullen er door hun handen gaan. Dit alles voor de grote winkeliersactie die in aanloop naar de Nationale Bokbierdag in Zutphen gehouden wordt. De actie start op maandag 16 september en loopt door tot en met zaterdag 12 oktober.

Bij besteding van minimaal 10 euro bij één van de deelnemende winkels krijg je een speciaal bierviltje. Bij vertoning van 5 viltjes kun je zo’n zorgvuldig in elkaar gevouwen doosje met bokbierglas ophalen bij hoofdsponsor Cinemajestic of de VVV.

In 16 glazen zit een waardebon voor een rits munten die op de Nationale Bokbierdag op zondag 13 oktober besteed kunnen worden, de hoofdprijs is 70 munten. Job wordt een beetje lacherig van al die bierglazen, de Bokbierdag zelf is hem te druk, maar bier dat lust hij wel. Als het tijd is voor een koffiepauze, is de stapel met gevulde bokbierdoosjes al behoorlijk hoog. Ook Job legt voor heel even zijn werkzaamheden neer, maar dan wel graag voor koffie in een bokbierglas.