Nationale Bokbierdag 7 oktober 2018

Zonnig weer brengt veel mensen op de been

Zonnig weer brengt veel mensen op de been

De Nationale Bokbierdag 2017 was zonnig. Daardoor was het al vroeg een drukte van belang in de stad. Ondanks het niet doorgaan van de optocht was het al kort na de middag er druk in het centrum.

Zaterdag kwam de regen nog met bakken uit de lucht. Zondag liet het herfstzonnetje zich veelvuldig zien. Ideale omstandigheden om lekker een glas bokbier te drinken in de binnenstad van Zutphen. Vele tienduizenden liefhebbers kwamen af op de bokbiermarkt met enkele tientallen verschillende soorten bokbier.

Het extra uitgerbeide muziekprogramma viel zeer in de smaak. Zeker De Bankdirecteuren die op het centrale podium op de Houtmarkt optraden oogstten veel lof. Ook op 's Gravenhof, bij het Radio NL Muziekspektakel, was het de hele middag druk en gezellig.

De organisatie had behoorlijk wat spanning hoe de opkomst zou zijn nu de grote nostalgische optocht niet door kon gaan. "We zijn uitermate tevreden over de opkomst", aldus voorzitter Cor ten Barge. "En volgend jaar - zondag 7 oktober - zijn we terug met een optocht die grootster is dan ooit!"
 

Terug