Nationale Bokbierdag 9 oktober 2016

Twintigste editie was één groot feest!

Twintigste editie was één groot feest!

De twintigste editie van de Nationale Bokbierdag begon 's ochtends vroeg al op het terrein achter de Hanzehal. Daar verzamelden zich de deelnemers van de grote nostalgische optocht. Daar zagen enkele honderden toeschouwers wat een karwei het is om een achtspan gereed te maken voor de toer door de straten van Zutphen.

In de binnenstad warmde dweilorkest 't Spult traditiegetrouw het publiek op. Op het podium op het 's Gravenhof openenden Cor ten Barge, voorzitter van de Stichting Nationale Bokbierdag, en burgemeester Carry Abbenhues onder het toeziend oog van Richard van Roon van hoofdpsonsor Piet Zoomers de twintigste editie. De tapkranen gingen open en zouden niet eerder sluiten dan goed 18.30 uur.

De optocht vertrok om stipt 14.00 uur voor een ronde rondom de binnenstad van Zutphen. Overal stond het publiek rijendik naar de bijzondere deelnemers te kijken. Dankzij een extra donatie van de Rabobank kon de organisatie dit jaar - vanwege het 20-jarig jubileum - extra uitpakken. Historische voertuigen, nostalgische landbouwwerktuigen, koetsen en natuurlijk heel veel paarden oogstten lof van de toeschouwers.

Na de optocht werd het gezellig druk in de binnenstad. Dankzij een betere spreiding over zes locaties was het overal gezellig druk, zonder dat mensen elkaar op de tenen stonden. Het bokbier vloeide rijkelijk. Meer dan twintig verschillende soorten werden er getapt. Met een biertje in de hand en goede live muziek was het goed toeven in de stad.

Het jaarlijkse bokbierfeest stopte op het hoogtepunt. De tienduizend bezoekers hebben weer mooie herinneringen gemaakt in de prachtige binnenstad van Zutphen. Dank aan iedereen die op welke manier ook heeft bijgedragen aan dit geslaagde feest! Heel graag tot zondag 8 oktober 2017!
 

 

 

 

 

Terug